Veelgestelde vragen

Moet mijn hond aangelijnd zijn tijdens de loop?
Ja, alle deelnemende honden zijn gedurende het gehele evenement aangelijnd, tenzij iemand van de organisatie aangeeft dat je de hond even los kunt laten om bijvoorbeeld het water in te gaan.

Is mijn hond fit genoeg om mee te lopen?
Er zijn twee routes te lopen. Elke gezonde hond van minimaal 12 maanden oud mag de route van 5 kilometer aangelijnd meelopen. Voor de 10 kilometer route accepteren we honden die minimaal 18 maanden oud zijn. Twijfel je of je hond de routes aan kan, ga dan vooraf bij je eigen dierenarts langs voor advies.

Moet mijn hond zijn ingeënt of accepteren jullie ook een titerbepaling?
Elke hond moet een nog geldige enting hebben tegen parvo, hondenziekte en leverziekte en optioneel tegen de ziekte van Weil. Een geldige titerbepaling wordt door ons geaccepteerd. Op de dag zelf vragen wij een foto van de enting(en) en/of titerbepaling uit het paspoort van uw hond up te loaden. Ook dien je het hondenpaspoort mee te brengen naar het evenement opdat wij deze desgewenst kunnen controleren.

Welke honden zijn geschikt voor een groot evenement als de hondenloop?
- Honden die minimaal respectievelijk 12 (5 km route) en 18 (10 km route) maanden oud zijn.
- Honden die zich veilig en vertrouwt voelen in een grote groep mensen en andere honden en daar geen onnodige stress van ondervinden.
- Honden die makkelijk meelopen aan de lijn, bij voorkeur aan een harnas of tuig.
- Honden die niet bang en/of agressief reageren op mensen of andere honden.
NB. Wij kennen je hond niet en wij gaan er van uit dat je zelf kunt inschatten of je jouw hond een plezier doet met deze drukke dag.

Hoe weet ik of mijn hond stress heeft van veel mensen en andere honden?
Bekijk hier een handige video van de KHB.

Wat neem ik mee voor mijn hond?
- Een harnas/tuig of platte halsband
- Een korte, stevige lijn (1 – 1,5 m)
- Een drinkbak die je bijvoorbeeld in je rugzak kunt opbergen
- Een kleedje van thuis waar je hond bij rustpunten desgewenst op kan uitrusten
- Hondenpaspoort.

Mag mijn hond een slipketting om?
Nee, het dragen van slipkettingen en prikbanden is niet toegestaan.

Mag ik met vrienden of kennissen en hun hond(en) samen lopen?
Ja, natuurlijk mag dat. We vragen iedere deelnemer zich apart in te schrijven. Met hond of zonder hond. 

Is het ook leuk om alleen met mijn hond mijzelf in te schrijven?
Jazeker is dit leuk en moedigen wij aan. Er zijn genoeg andere honden en baasjes die ook alleen mee lopen dus sluit gezellig bij elkaar aan.

Waar gaan de donaties naar toe?
De donaties komen ten goede aan het nieuw te bouwen hondenbejaardenhuis van de Koninklijke Hondenbescherming (KHB). Verwaarloosde maar ook keurig verzorgde bejaarde honden wiens baasje terminaal ziek is, is overleden of opgenomen moet worden in verzorgingshuis/psychiatrie/verslavingskliniek of detentiecentrum kunnen hier terecht. Ook 10 plus honden die wegens echtscheiding, emigratie of simpelweg omdat de hond niet meer past in zijn gezin en daarom op zoek moeten naar een nieuwe plek kunnen hier tot rust komen waarna de KHB op zoek gaat naar een nieuw passend thuis.

Waarom moet ik betalen om deel te nemen?
Door inschrijfgeld te betalen kunnen wij de organisatie kosten dekken voor de organisatie van de wandeling en steun je de Hondenbescherming. 

Wat zijn de tijden van het evenement?
De Honden voor Honden Loop zal plaatsvinden tussen 10:00 en 17:00. 

Waar vind de Honden voor Honden Loop plaats?
De loop vindt plaats op en rondom het Erkemederstrand in Zeewolde.

Is er eten en drinken aanwezig?
Gedurende de hele dag en tijdens de wandeling zijn er verschillende punten waar je tegen betaling verschillende hapjes en drankjes kunt kopen. Ook is het mogelijk om een lunchpakketje te kopen voor tijdens de wandeling. Voor de honden zorgen we voor een waterpunt waar je water kunt tappen. Neem hier voor zelf een waterbak of flesje mee. 

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan op het festival terrein of op terrein van een van de samenwerkende horeca partijen eigen consumpties te nuttigen.

Bereikbaarheid?
De Honden voor Honden Loop loop vind plaats op en rondom het Erkemederstrand in Zeewolde. 
Je kunt zowel met de auto als met het openbaar vervoer bij de locatie komen. We raden aan om Google Maps te raadplegen voor actuele reisadvies op de dag zelf.


TIPS & TRICKS
- Gebruik bij voorkeur een goed passend tuig of harnas voor je hond. 
- Houd afstand en rekening met elkaar
- We verwachten tijdens dit evenement een groot aantal mensen met hun honden. Ook al adviseren we mensen alleen deel te nemen met honden die hier geschikt voor zijn, blijft het van belang rekening met elkaar te houden en de gebruikelijke hondenetiquetteregels in acht te nemen.
- Geef een andere hond de ruimte bij het passeren (maak ruimte of zorg dat je gebruik maakt van een object dat een barrière vormt tussen uw hond en de passerende hond zoals een dichte prullenbak, een haagje of een groepje mensen)
- Voorkom dat honden elkaar fixeren (fixeren is elkaar nadrukkelijk aankijken). Voor meer informatie verwijzen we je naar http://hondenetiquette.nl/
- Gooi niet met ballen of ander speelgoed als er meerdere honden in de buurt zijn, dit kan zorgen voor opwinding en competitie.
- Gooi niet met stokken, een hond kan in zijn snelheid in de punt vd stok lopen en zichzelf hiermee zeer ernstig verwonden.
- Heb plezier!