Help honden als Nero

08-06-2023 | 10:00

Dit is de 11-jarige Nero. Toen zijn eigenaresse haar woning werd uitgezet, moest er met spoed een plek voor hem gevonden worden. Het asiel wilde de Collie vanwege zijn leeftijd niet opnemen. Ten einde raad werd besloten hem bij de dierenarts te brengen voor euthanasie. Gelukkig weigerde deze. Maar er zijn in Nederland tientallen oudere honden zoals Nero. Wij willen koste wat kost voorkomen dat gezonde seniorhonden worden geëuthanaseerd.

Voor de opvang en medische zorg van kwetsbare oude honden als Nero hebben we dringend geld nodig. Daarom vragen we je om je te laten sponsoren voor de Honden voor Honden Loop. Alvast ontzettend bedankt voor elke euro die je inzamelt! 

Het verhaal van Nero

Nero heeft een enerverend leven achter de rug. Zijn eigenaresse zou vanwege aanhoudende complexe gezinsproblemen haar woning uitgezet worden. Waar ze dan terecht zou komen was ongewis. Met nog een paar dagen te gaan, ging ze samen met haar bewindvoerder op zoek naar een oplossing voor haar hond. Het reguliere asiel wilde Nero vanwege zijn leeftijd niet opnemen. Daarop boden kennissen aan voor Nero te zorgen. Mevrouw vond Nero echter de volgende ochtend vastgebonden aan haar voordeur. Dat zorgen voor had welgeteld één dag geduurd.

Gered van euthanasie

Ten einde raad werd besloten Nero bij de dierenarts te brengen voor euthanasie. Gelukkig heeft de dierenarts dat geweigerd en via haar is het seniorenhuis ter sprake gekomen, waar Nero terecht kon. Op de ochtend van de huisuitzetting heeft de dierenambulance Nero opgehaald en overgebracht naar onze seniorenopvang bij Dierentehuis 's-Hertogenbosch. Nero was in eerste instantie onwennig en kon lastig zijn draai vinden. De broodmagere hond kreeg van de weeromstuit ook nog eens flinke diarree en hield niks binnen. Hij blafte zijn stem schor en had het moeilijk. 

Een fijne oude dag voor Nero

Nero is heel zacht van karakter en snel van slag. Daarom zochten we een eigenaar die met het gevoelige Colliekarakter kan omgaan en het geduld heeft Nero weer in een puike conditie te krijgen. En dat is gelukt! Nero heeft een fijn nieuw thuis gevonden en deelt zijn mand met een kitten van 6 weken :-)