Met uw sponsorgeld redden wij honden als Woekie

31-08-2022 | 17:35

Dit is de 13-jarige Woekie, een poedelachtig teefje. De politie heeft haar naar de opvang gebracht, omdat zij alleen achterbleef in de woning van haar baasje nadat deze was overleden. Toen ze binnenkwam was het een heel verlegen hondje. Haar oren waren flink ontstoken, haar vacht was vies en geklit en op de huid onder haar onderkaak en halsstreek bevond zich een nare hotspot. Het was duidelijk dat haar baasje al een tijd niet meer fatsoenlijk voor Woekie had kunnen zorgen. Het hondje werd nooit uitgelaten, maar kon via een kattenluikje de tuin in om haar behoeftes te doen.

Dankzij de onmisbare steun van donateurs kunnen we hondjes als Woekie opvangen. Woekie heeft zo’n 6 weken aan zorg en ondersteuning nodig gehad. We hebben haar voorzien van de benodigde medicatie, haar gebit gereinigd en ze is naar de hondenkapper geweest. Woekies leven is behoorlijk veranderd de laatste weken en hoewel nog steeds voorzichtig zie je dat ze zich er steeds meer aan durft over te geven. Haar oren en hotspot zijn genezen, haar vacht en gebit zien er weer netjes uit. Ze loopt inmiddels, met een elegant hupserig loopje, mee aan de lijn alsof ze nooit anders deed. Woekie is klaar voor een nieuw mandje. 

Helaas stuiten we steeds vaker op honden zoals Woekie. We zouden veel meer kwetsbare oude honden willen opvangen en opknappen, zodat ze nog een mooi en fijn leven kunnen hebben. En daarvoor hebben we uw hulp zo hard nodig!

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor de Honden voor Honden Loop? Doe dat dan snel.

Ja, ik meld me aan