Honden voor Honden Loop verplaatst naar 3 oktober 2021

30-06-2021 | 13:37

De Koninklijke Hondenbescherming heeft besloten om de geplande Honden voor Honden Loop in augustus te verplaatsen naar zondag 3 oktober 2021. "Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast iedereen is en ook de overheid steeds meer toestaat als het gaat om evenementen. Toch nemen we als organisatie het zekere voor het onzekere en verplaatsen we het evenement naar de dag voor Dierendag," aldus de organisatie.

 

De Honden voor Honden Loop is een sponsorloop van de Koninklijke Hondenbescherming. Met het evenement wil de organisatie aandacht vragen voor honden die het zwaar hebben. Deelnemers kunnen zowel met als zonder hond een route van 5 of 10 kilometer lopen. Het geld dat met de loop wordt opgehaald zal gaan naar het opvangen en het verbeteren van het welzijn van oudere en kwetsbare honden. Britt Dekker, ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming, en haar co-presentator van Dierenpraat TV Floris Göbel lopen ook mee.

“Het is soms echt heel erg wat mensen honden aandoen. Voor deze honden moet een goede plek komen. En die is de Hondenbescherming aan het bouwen. Een plek speciaal voor oudere en kwetsbare honden,” vertelt presentatrice en groot dierenliefhebber Britt Dekker.

 

 

Veilig en verantwoord

De eerste inschrijvingen en donaties voor de Honden voor Honden Loop zijn binnen. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd, minder mensen raken besmet met het coronavirus waardoor het ook mogelijk is dat meer evenementen worden toegestaan. "Tegelijkertijd is er ook nog onzekerheid," licht Daphne Groenendijk, directeur van de Koninklijke Hondenbescherming, toe. "We willen er zeker van zijn dat we een volledig veilig en verantwoord evenement kunnen organiseren. Daarom trekken we hier extra tijd voor uit."

 

Minder warm

Een groot voordeel van het besluit is dat de mensen die in eerste instantie niet deel konden nemen omdat ze eind augustus nog op vakantie zijn, zich nu alsnog kunnen aanmelden. "Ook zal de temperatuur lager liggen, waardoor we een kleinere kans hebben dat we door weersomstandigheden veel extra maatregelen moeten nemen, of routes compleet moeten verleggen."

Alle reeds ingeschreven deelnemers zijn reeds op de hoogte gebracht van de verplaatsing van het evenement. De mensen die niet beschikbaar zijn op de nieuwe datum, kunnen hun inschrijfgeld terug vragen bij de organisatie.

 

Praktische informatie

De sponsorloop de Honden voor Honden Loop vindt dus plaats is op zondag 3 oktober op het Erkemederstrand dat in 2013 is uitgeroepen tot het mooiste uitlaatgebied van Nederland. Iedereen die honden wilt helpen is welkom om mee te lopen. Je kunt je individueel, als team en met jouw hond inschrijven en kiezen voor een route van 5 of van 10 kilometer.