NVGH

NVGH, Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor honden

Wie zijn wij? Wij zijn hondengedragstherapeuten, onze expertise ligt in kennis van honden en dan vooral hun lichaamstaal, hun gedrag en hoe ze leren. Voordat we aan een eigenaar een goed onderbouwd advies kunnen geven gaan we eerst kijken naar de oorzaak van het gedrag, waarom doet de hond wat hij doet? Dan kunnen we op zoek naar een oplossing, de gedragstherapie. Vaak is dat een combinatie van verschillende methodes en trainingen. Het is altijd maatwerk, wat bij de ene combinatie van eigenaar en hond een goed resultaat oplevert kan bij een ander totaal niet passen. Ieder mens is immers uniek, en dat geldt ook voor onze honden.

Helaas is ons vak geen beschermd beroep. Dit maakt het heel lastig om een deskundige gedragstherapeut te onderscheiden van een zelfbenoemde therapeut. De NVGH is een branchevereniging met ruim 135 leden. Al onze leden voldoen aan kwaliteitseisen met betrekking tot opleiding en nascholing. Kennis over hondengedrag is nog dagelijks aan verandering onderhevig en op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en onderzoeken is dan ook belangrijk.

De NVGH heeft een landelijke dekking, er is dus altijd een erkende gedragstherapeut  in de buurt.

Op onze website www.nvgh.nl staan de aangesloten gedragstherapeuten.

De NVGH draagt de Koninklijke Hondenbescherming een warm hart toe. Het doel van de Honden voor HondenLoop om geld op te halen voor de opvang van oudere en kwetsbare honden steunen wij van harte.