Honden voor Honden Loop 2021

Op zondag 29 augustus 2021 zal de eerste editie plaatsvinden van de leukste hondenwandeling van Nederland: De Honden voor Honden Loop. Honden met hun baasjes gaan 5 of 10 kilometer wandelen om aandacht te vragen voor de Hondenbescherming. En welke plek is hier nou meer geschikt voor dan het Erkemederstrand, uitgeroepen door de Hondenbescherming tot beste uitlaatplek van Nederland, goed bereikbaar, en zeer geschikt voor honden! Honden lopen voor andere honden. De wandeling is voor iedereen die met hond mee wil en kan wandelen. Van jong tot oud, honden eigenaren en liefhebbers. Samen met je hond of met het hele gezin. Deelname kost €19,95. Hier voor ontvangen hond en baasje toegang tot het festival terrein, de wandeling, een leuke (honden)gadget, poepzakjes en een medaille. 

Hoe lang is de wandeling?
Je kunt kiezen uit een wandeling van 5 of 10 kilometer. 

Hoe ziet de dag er uit?     
Tijdens deze wandeling is er van alles te doen en te beleven voor hond én baasje tijdens een funwalk door het prachtige gebied rondom het Erkemederstrand. Van een heus ingericht festival terrein met eten en drinken voor honden en baasjes, muziek, mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen, lekker te ravotten, samen te sporten en natuurlijk een prachtig uitgestippelde route van 5 of 10 kilometer langs het strand, de dijk en door het bos. De voorlopige planning van de dag zal er als volgt uitzien:

 

 
10:30 inschrijfbalie + festival terrein open
11:30 start 10km wandeling
13:30 start 5km wandeling
15:00-16:00 binnenkomst wandelaars
16:15 bekendmaking eindstand
17:00 einde evenement

 

Waarom zamelen we geld in?
Het gros van de Nederlandse bevolking denkt dat honden in Nederland het goed hebben, dat mishandeling en verwaarlozing van honden niet voorkomt... Maar helaas komt dit heel vaak voor.

Veel bejaarde honden belanden tussen de wal en het schip. Bijvoorbeeld omdat het baasje is overleden of naar een verzorgingshuis moet. De opvang in een asiel gaat dan niet altijd goed. De Koninklijke Hondenbescherming is er voor het welzijn en de goede opvang en omgang met honden. Ze probeert die deuren te openen en leed te voorkomen en te bestrijden. Ze richt zich daartoe op voorlichting, ondersteunt baanbrekend onderzoek en stichting Dutch Cell Dogs die asielhonden een betere kans geeft op een nieuw thuis. Ook heeft ze haar eigen opvang voor oudere honden. Tot slot geeft ze voorlichting om hondenleed voor te zijn, voorkomen is immers beter dan genezen!

De gehele opbrengst van de Honden voor Honden Loop gaat naar het project van een nieuw te openen honden locatie in Den Ham. Lees HIER meer over hoe en waarvoor de Hondenbescherming zich allemaal inzet.