Over de Honden voor Honden Loop

Op zondag 29 augustus 2021 organiseert de Hondenbescherming de eerste editie van de leukste hondenwandeling van Nederland: de Honden voor Honden Loop. Deze vindt plaats op het Erkemederstrand, de beste uitlaatplek van Nederland. 

 

Wandel 5 of 10 kilometer

Baasjes kunnen samen met hun trouwe viervoeter, maar eventueel ook zonder hond, een prachtige belevingstocht van 5 of 10 kilometer lopen. Deze tocht gaat langs het strand, over de dijk en door het bos. 

Na afloop kunnen zij, samen met vele andere hondenliefhebbers, genieten van de muziek en de activiteiten op het speciale festivalterrein. Hier is bijvoorbeeld allerlei lekker eten en drinken (ook voor de honden) en de mogelijkheid tot een verfrissende duik. 

 

 

Het programma

Het voorlopige programma van de Honden voor Honden Loop op 29 augustus klinkt als volgt:

 

10:30 uur Opening inschrijfbalie en festivalterrein
11:30 uur Start van de 10 km wandeling
13:30 uur Start van de 5 km wandeling
15:00 - 16:00 uur Binnenkomst wandelaars
16:15 uur Bekendmaking eindstand
17:00 uur Einde evenement

 


Deelnamekosten

Deelname aan de Honden voor Honden Loop kost € 19,95. Hiervoor krijg je:

  • toegang tot het festivalterrein en de wandeltocht (voor hond en baasje);
  • een medaille;
  • een leuke (honden)gadget;
  • poepzakjes.

En natuurlijk doe je daarmee al een mooie eerste donatie aan de Hondenbescherming. Met de opbrengst willen we namelijk kwetsbare honden helpen.

 

Meld je direct aan!

 

 

Een sponsorloop voor kwetsbare honden

Zoals de naam al zegt, lopen honden tijdens de Honden voor Honden Loop voor andere honden. Veel mensen denken dat honden in Nederland het goed hebben en dat mishandeling en verwaarlozing niet voorkomt. Helaas is dit niet altijd het geval.

Met de Honden voor Honden Loop hopen we geld op te halen om deze kwetsbare honden een nieuw thuis te bieden. We zijn namelijk bezig met de ontwikkeling van opvangcentrum Den Ham. Een speciale plek voor honden die door omstandigheden tussen wal en schip vallen. Denk aan oude, mishandelde of gehandicapte honden, honden met een chronische ziekte, laboratoriumhonden en ga zo maar door. Meer over opvangcentrum Den Ham lees je hier.

Als deelnemer van de Honden voor Honden Loop kun je je dan ook laten sponsoren. Vraag familie, vrienden, collega’s, buren of anderen om een kleine donatie. Wij helpen je hierbij en zorgen ervoor dat je dit op eenvoudige wijze kunt doen. Zo heb jij een leuke dag en krijgen kwetsbare honden een nieuw thuis.

  

Schrijf je dus snel in! Er zijn maar een beperkt aantal plekken.