Daphne Sluijs

Team Hondenzaken.com heeft hart voor Honden

( 5 km (ochtendwandeling) )

 

Uit liefde voor de honden én ondernemen zijn we Hondenzaken.com gestart en houden ons bezig met het sponsormanagement voor de Hondenbescherming en Dierenpraat TV.

Sponsoring voor én door Honden is het mooiste vak dat er is.

We zetten ons in voor werving donateurs én Leden, maar ook mooie partnerschappen opbouwen tussen diverse bedrijven.

De dag voor mijn verjaardag, ja op Dierendag, zijn we op het Erkemederstrand in Zeewolde te vinden.

Tot dan !

Groetjes Daphne Sluijs (06 1873 1873)

Activity: 5 km (ochtendwandeling)

Available activities:

  • 5 km (ochtendwandeling)
  • 10 km (ochtendwandeling)
26/08/2021 | 0:00 Until 26/08/2021 | 23:59

Wereld Honden Dag op 26 augustus

Op 26 augustus is het weer Wereld Hondendag. Op deze dag vraagt de Koninklijke Hondenbescherming aandacht voor het welzijn van deze viervoeters. Alhoewel de honden het in Nederland stukken beter hebben dan in sommige andere landen in de wereld, kan er ook hier nog veel worden verbeterd.

Waarom denk ik aan Wereld Hondendag in Nederland?

 Mensen en honden leven waarschijnlijk al zo’n 15.000 jaar samen. Honden zijn groepsdieren en vinden het fijn om bij een roedel te horen. Ze houden van gezelschap.

De rol van honden is sinds de oprichting van de Koninklijke Hondenbescherming in 1912 (als Anti Trekhonden Bond) enorm veranderd. De situatie is voor honden al stukken verbeterd. In onze samenleving wordt al veel meer rekening gehouden met onze trouwe viervoeter. Toch zijn er nog flink wat aandachtspunten.

Denk aan de naar schatting 550 honden die dagelijks worden verwaarloosd of mishandeld. Of aan de vele rashonden die last hebben van (ernstige) aangeboren afwijkingen, omdat de hond te ver is doorgefokt op uiterlijke kenmerken. Of aan de impulsaankopen waardoor jaarlijks duizenden honden in asielen belanden omdat ze toch niet goed "bevallen" of dat er "onvoldoende tijd voor het dier is".

Tijdens Wereld Hondendag wil de Koninklijke Hondenbescherming jaarlijks aandacht vragen voor de nog te weinig zichtbare problemen bij het houden, opvoeden en fokken van honden. We hopen dat daardoor de kennis over het welzijn, opvoeden en houden van honden in Nederland wordt vergroot waardoor we leed bij zowel mensen als honden kunnen voorkomen. 

Waarvan akte.......................

View all
50
20/08/2021
13:45

Nel

View all

Al 112 jaar zet de Koninklijke Hondenbescherming zich in voor het lot van honden. Dagelijks worden naar schatting 550 honden verwaarloosd en mishandeld. Bewust, maar ook onbewust als gevolg van onwetendheid. Daarom vangen we niet alleen honden met veel liefde en warmte in huiselijke kring op. We geven voorlichting, onderwijs en (juridisch) om zo leed te voorkomen en te bestrijden. Ook ondersteunen we baanbrekend onderzoek.