Wat doet de Hondenbescherming?

Helaas is er vandaag de dag nog steeds veel dierenleed in Nederland. Soms is het duidelijk te zien, soms gaat het verscholen achter deuren. De Koninklijke Hondenbescherming probeert die deuren te openen en dierenleed te voorkomen en bestrijden. Ze richt zich daartoe op voorlichting, ondersteunt baanbrekend onderzoek en stichting Dutch Cell Dogs die asielhonden een betere kans geeft op een nieuw thuis. Ook heeft ze haar eigen opvang voor oudere honden. Tot slot geeft ze voorlichting om hondenleed voor te zijn, voorkomen is immers beter dan genezen!

Ontmoeting tussen twee honden

Ik wil weten wat jullie precies doen

De Hondenbescherming komt al meer dan honderd jaar op voor het welzijn van honden en voor verantwoord hondenbezit. Sinds 2012 mag de organisatie zich Koninklijk noemen.

Spijtig genoeg bestaat er in onze huidige tijd nog steeds dierenmishandeling. Ook verwaarlozing komt nog vaak voor. Door onwetendheid kopen veel mensen bovendien een hond zonder dat zij goed voor het dier kunnen zorgen. Of ze kopen een van de meer dan honderdduizend pups die jaarlijks in de ellende van de malafide hondenfokkerij wordt verhandeld. Zo houden ze zonder het te weten deze dieronvriendelijke industrie in stand.

Om dat leed onder honden te voorkomen en bestrijden, voert de Hondenbescherming een aantal activiteiten uit. Met hulp van haar leden, donateurs en adoptanten.

Husky in zee

Wil je meer weten over de Koninklijke Hondenbescherming zelf? 
Klik dan hier