Het verhaal van Speedy

Met de Honden voor Honden Loop willen we kwetsbare honden helpen. Speedy was zo'n hond. Tot onze grote verdriet, is ze niet meer in ons midden.

 

 

De elfjarige Speedy, wat overigens een geschatte leeftijd is, leefde samen met haar eigenaar en zijn vriendin in een klein appartementje. De thuiszorgmedewerkster trok aan de bel toen ze vond dat de situatie uit de hand dreigde te lopen en belde ons. De man was in het ziekenhuis opgenomen en bleek terminaal en de vrouw kon niet meer lopen. Speedy werd niet meer uitgelaten en poepte op het plaatsje voor het huis of gewoon binnen. Voor Speedy werd een afspraak gemaakt om haar naar het seniorenhuis over te brengen.

 

We troffen een heftig blaffende en zeer onrustige hond aan. Speedy lag plat op de grond met haar kop boven haar bak met fel oranje gekleurde brokken. Speedy blafte naar ons, keek schichtig om zich heen en nam nog maar weer een hap. Honger kon ze niet hebben, het leek meer een gewoonte of een manier om met haar onrust om te gaan. Snel lijnde ik haar aan en ik liep met haar de gang op en naar buiten waar ze direct een aantal keer door haar hurken ging. Later bleek dat we geen dag te vroeg waren gekomen. Speedy’s eigenaresse werd ’s middags naar het ziekenhuis gebracht.

De autorit verliep rustig. Bij de opvang aangekomen stond de dierenarts haar al op te wachten. Die bevestigde wat wij al dachten. Ze was veel te zwaar. Dubbel zo zwaar als ze mocht zijn. Ze bleek niet gechipt, niet geënt en een dierenarts had ze nog nooit gezien. Haar vacht was op bepaalde plekken vervilt en ze rook niet erg fris. Lopen kostte haar moeite, ze lag liever, zelfs met eten. De veertig kilo wegende Speedy moest minstens twintig kilo kwijt. En dat zou een klus worden.

Speedy had een grote hekel aan lopen en mee uitgaan. Ze was veel en veel te zwaar en lopen had ze al in geen maanden, misschien zelfs jaren gedaan. Toch verliep het afvallen gestaag. 

 

 

In Nederland zijn meer honden als Speedy. Help ons deze honden te helpen. Loop mee met de Honden voor Honden Loop en laat je sponsoren!

 

Schrijf je in!