Het verhaal van Pippi

Op een van de winderige voorjaarsdagen in mei van dit jaar troffen de Dierenambulance-medewerkers van Dierenopvangcentrum Louterbloemen op de Zeedijk, op de rand van de Biesbosch, een verlegen windhond aan. De hond bewoog zich voort op slechts drie poten en stonk een uur in de wind. Ze werd snel in de auto gezet en naar de dierenarts gebracht.

 

 

De hond had vuil en slordig verband om haar poot. Hier kwam dan ook de stank vandaan. Onder het verband bleek een open wond te zitten. De wond bevatte een verrassing. Ze bleek een pin in haar voorpoot te hebben, die zichtbaar werd nadat de stinkende ontstoken wond was schoongemaakt.

De jonge windhond werd Pippi genoemd, naar Pippi Langkous. Stoer omdat ze daar liep en omdat ze een lange ‘kous ‘draagt. Besloten werd haar zo goed en zo kwaad als dat gaat te verzorgen en te pogen haar voorpoot te redden. De kans was echter levensgroot dat later in het traject alsnog besloten moest worden de poot te amputeren.

Toen de medewerkers van de Koninklijke Hondenbescherming hoorden van het verdrietige verhaal van Pippi de windhond, namen zij contact op met Louterbloemen. Dit om te laten weten dat leden en donateurs van de Hondenbescherming graag namens de organisatie willen meebetalen aan de goede zorgen voor haar. Wat de uiteindelijke kosten worden, zal later moeten blijken als Pippi helemaal beter is.

Op 26 mei 2021 bezochten we Pippi. Ze is inmiddels gewend aan haar tijdelijke opvangplek. De laatste dagen moest elke dag haar verband verwisseld worden. Met die open wond deed haar dat zoveel pijn dat dat onder narcose moest gebeuren.

 

 

Kort geleden is de pin verwijderd. De breuk heelt langzaam, maar de poot is nog strak ingepakt en Pippi moet nog heel voorzichtig doen. De wond is namelijk nog niet dicht. De verwachting is ook dat dat niet vanzelf zal gaan. Vermoedelijk zal op termijn een huidtransplantatie moeten gebeuren. Van een andere plek op haar lijfje wordt dan een stukje huid/vel weggenomen om dat als het ware te plakken op de open wond. Hopelijk zal dat de plek gaan dichten.

Pippi is er nog niet. Ze blijft onder alle beslommeringen echter eindeloos lief en geduldig en hipt op drie pootjes op het omheinde grasveldje. Ze is echter gauw moe en wil dan wel weer graag op haar lekkere kussen rusten. We besluiten haar dan ook verder met rust te laten en duimen voor een volledig herstel.

In de speciale opvang in Den Ham, kunnen we honden als Pippi opvangen. Loop mee met de Honden voor Honden Loop om hier geld voor op te halen.

 

Schrijf je in!