Het verhaal van Pink

De Honden voor Honden Loop is voor honden als Pink, een teef van 13 jaar oud. Ze is een herderkruising en lijkt qua koppie het meest op een Mechelse herder met hele grote oren, maar ze heeft de kleuren van een Duitse Herder. 

De eerste 13 jaar van haar leven woonde Pink samen met haar baasje in een begeleidwonenproject op het terrein van een geestelijke gezondheidsinstelling. Nadat haar eigenaar was overleden, bleef Pink alleen achter en begon de ellende. Ze werd enkel een paar keer per dag uitgelaten en gevoerd, maar leefde de rest van de tijd in haar eentje.

Uiteindelijk is er contact gezocht met de Hondenbescherming en vanuit daar kwam Pink terecht in het seniorenhuis van de Hondenbescherming. Dit was een ontzettend belangrijke stap. Want vanuit hier kreeg Pink speciale zorg en is ze uiteindelijk geplaatst bij haar baasje Henca van Wengerden.

 

"Begin januari zag ik een foto van Pink staan op ‘Ikzoekbaas’ in het dierenasiel in Dordrecht. Pink verbleef daar sinds december 2020 als seniorhond van de Koninklijke Hondenbescherming. Ze zou 13 jaar zijn. En ik dacht dat ze veel rust nodig zou hebben. Ik durfde de verantwoordelijkheid wel aan voor het aantal jaren dat ze nog zou leven volgens haar levensverwachting.

Na één keer kijken was ik al bijna om, maar ik twijfelde: ik wilde het zeker weten. Nadat we nog een keer langs waren geweest, kozen we Pink en namen we haar mee. Onderweg naar huis blafte ze de hele tijd.
Ik had het met haar te doen. Je zult maar al je houvast kwijt zijn en opeens wéér moeten verkassen!"

 

 

"In het begin was Pink binnenshuis heel timide. Buiten was en is ze een heel andere hond. Super alert op haar omgeving en alles wat beweegt, detecteert ze alsof ze op patrouille is. Zou ik het vroeger niet in mijn hoofd halen om in het donker door stad en land te dwalen, met Pink aan mijn zijde (of eigenlijk voorop lopend) durf ik alles. Haar zwarte oortjes staan gespitst en bij elke verdachte beweging die ze waarneemt gaan ze nóg rechterop staan. Soms één blaf als waarschuwing dat men gezien is!

"Nu zitten we samen op het luchtbed buiten waarop we oefeningen doen om haar spieren te versterken. Op de bank mag ze inmiddels ook ‘legaal’. Supergezellig is dat. Dat ze dertien is, daar is weinig van te merken. Ze is heel vitaal en leert elke dag nog nieuwe dingen bij: zo bijzonder. 

Ik hoop dat Pinkie nog heel veel jaren bij ons mag blijven! Daarom steun ik de Honden voor Honden Loop. Opdat nog vele oude en anderszins kwetsbare honden opgevangen kunnen worden door de Koninklijke Hondenbescherming.’’

 

 

Dit verhaal van Pink laat goed zien hoe belangrijk het is dat er een speciaal opvangcentrum komt voor de oudere en kwetsbare honden in Nederland. Waar veel asiels oude honden niet aannemen of de juiste zorg kunnen bieden, kan de Hondenbescherming dit wel. Het bieden van een kans op een beter leven en veilige omgeving. Daarom is de bouw van Den Ham van groot belang. 

Steun ook de Honden voor Honden Loop en geef deze oudere honden zoals Pink ook een kans!

 

Schrijf je in!