Paloma en Armando

De Honden voor Honden Loop is ook voor honden als Paloma en haar zoon Armando. Moeder en zoon werden in 2020 samen naar het seniorenhuis gebracht. Dit vanwege de gezondheid van hun baasje. Ze werden daar door de dierenambulance opgehaald.

Armando het reutje was erg dik. Paloma, het teefje, was erg angstig en bibberde bij het zien van mensen. Beide hondjes waren niet goed verzorgd. Dit zagen we aan hun lange nagels en slechte gebitten.

 

 

Op naar het seniorenhuis

Een verzorger uit het seniorenhuis vertelt over de tijd dat Paloma en Armando daar zaten:

 

"Toen Paloma bij ons kwam wonen, was het echt een zielig vogeltje. Hoe anders gedroeg haar zoon zich. Hij kreeg maar niet genoeg van ieders aandacht. We hebben ons best wel zorgen gemaakt om Paloma. Gelukkig konden, na een paar dagen, beide vaste verzorgers Paloma mee uit wandelen nemen. Ze wilde graag op de arm gehouden worden, blijkbaar iets wat ze gewend was.

Er was vrij veel interesse om de hondjes in huis te nemen. Het feit dat ze echter niet volledig zindelijk waren en dat zeker Paloma een rustig huis moest krijgen, maakte dat we velen moesten teleurstellen. Toen de huidige baasjes destijds langskwamen, renden behalve en Armando ook Paloma direct naar hen toe. Hierdoor raakten we ontroerd. Dat had Paloma nog nooit gedaan. Blijkbaar had deze mevrouw een uitstekende chihuahua-vibe over zich heen."

 

Op naar een laatste huisje

De huidige eigenaren hadden de twee Chihuahua’s al een tijdje op het oog via de Facebook-pagina van de Hondenbescherming. Na goed overleg hebben ze besloten om in ieder geval de twee hondjes te ontmoeten.
De eigenaren hadden al één andere (langharige) Chihuahua.

Bij de kennismaking tussen de drie dwerghondjes bleek dat ze elkaar direct mochten. Het echtpaar hoefde er dan ook niet lang na te denken. Vanaf dat moment zijn de drie hondjes onafscheidelijk en vergezellen ze hun baasjes overal.

 

 

 

Inmiddels wonen Paloma (13 jaar) en Armando (9 jaar) alweer een tijdje gezond en wel bij hun baasjes. Dit verhaal laat zien dat de Hondenbescherming zich in blijft zetten. Grote honden of juist kleine honden, met geduld, liefde en verzorging blijven we strijden.

Wil jij ook helpen? Doe dan mee aan de Honden voor Honden Loop en laat je sponsoren. 

 

Schrijf je in