Barbara Langeler

Barbara & gezin voor Puk en alle andere honden!

( 5 km )

Ons gezin heeft eerder een Labrador uit benarde omstandigheden in huis gehaald. Deze bruine reu was een erg vriendelijke en gezeglijke hond die van elke kleine stemverheffing in huis zeer onder de indruk was. Hij overleed een paar jaar geleden. Onze zoons waren toen nog klein.
We wilden graag weer een hond. En opnieuw een Labrador. Geen pup, een volwassen hond was ons goed bevallen en opnieuw een hond met een verhaal, daar ging ons hart naar uit.
Toen de foto’s en het verhaal van Puk online kwamen, hebben we direct contact gezocht. Naar zo’n soort hond waren we op zoek. Puks enorme overgewicht was geen bezwaar, dat konden we wel aan. Na de kennismaking waarbij Puk en onze jongens kalm en vriendelijk op elkaar reageerden, ging ze mee naar huis. Ze woont sinds februari van 2021 bij ons en is flink afgevallen. Helaas is ze zo lang zo dik geweest, dat overtollig vel nu overal aan haar lijf bungelt. Met name achter haar ellebogen, haar keel en haar billen. Dat geeft smetplekken, die verzorgd moeten worden. We hebben met de dierenarts overleg over of dat vel weggehaald moet maar vooral kan worden. We zijn er nog niet uit.


Puk is geen actieve hond, ze is zelfs eerder lui. Ze moet van ons echter dagelijks bewegen. We wonen vlakbij een hondenpark met een waterpartij. Van ons huis uit is dat een wandeling van een kleine 30 minuten, die moet ze van ons 2 keer per dag lopen. Ze heeft jarenlang amper bewogen en alleen op de bank gelegen, daar is ze blijkbaar aan gewend geraakt. Ze ziet de lol van bewegen niet in, ook niet nu ze een veel gezonder gewicht heeft.
Een enkele keer loopt ze wat harder, dan ziet ze een buurthond die ze aardig vindt. Ook met een stok in haar bek gaat het vaak wat beter. Maar liever is ze thuis, ligt in de tuin of op haar plek.
We zijn blij dat Puk via het opvanghuis van kwetsbare honden van de Koninklijke Hondenbescherming bij ons terecht is gekomen. Er had echter veel eerder ingegrepen moeten worden in de situatie waarin Puk zich bevond. Deze hond was de helft zo zwaar als ze mag zijn, 60 kilo. Een normaal gewicht voor een Labradorteef is zo’n 30/35 kilo. Puk heeft de lol in bewegen en actief zijn volledig verloren en dat krijgen we ook niet meer ongedaan.

Wij steunen de Honden voor Honden loop om geld in te zamelen voor de geweldige plannen van de Koninklijke Hondenbescherming. Puk zal niet meelopen, daar doen we haar beslist geen plezier mee maar we onderschrijven het idee erachter helemaal. 

Steun Puk en alle andere kwetsbare en oude honden, loop mee met de Honden voor Honden Loop!

Barbara & gezin

 

Activity: 5 km

Available activities:

  • 5 km
  • 10 km

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

50
30/09/2021
08:25

Anonymous

View all

De hond heeft een belangrijke plaats in onze maatschappij. Daarom komt de Hondenbescherming al meer dan honderd jaar op voor hun welzijn en voor verantwoord hondenbezit. Nog steeds komen dierenmishandeling en verwaarlozing voor. Bijvoorbeeld als gevolg van onwetendheid. Door het geven van voorlichting en (juridisch) advies proberen we leed te voorkomen en te bestrijden. Ook ondersteunen we baanbrekend onderzoek en vangen we oudere honden met veel liefde en warmte in huiselijke kring op.